08504801846
Filo Kiralama Haber

Forklift veya Depo Ekipmanı Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Bugün birçok işletme depoları için kiralık forklift, akülü transpalet, reach truck veya sipariş toplayıcı temin ediyor. Uygulama ihtiyaçları için kiralama hizmetlerinden faydalanan firmalar peki neden satın almak yerine depo ekipmanlarını kiralamayı daha doğru buluyor.

Gelin bu soruların cevabını aşağıdaki başlıklar altında bulalım.

Bakım maliyetleri ve takibi

Akülü forklift, dizel forklift veya bir depo ekipmanını aldığınızda çalışma saatlerini, bakım aralıklarını dikkatle takip etmelisiniz. Aksi takdirde bakımı doğru yapılmayan ekipmanınız en önemli uygulamalarda sizi yarı yolda bırakabilir. Kiralama durumlarında ise güvenilir firmalar, kiralanan ekipmanın bakım aralıklarını mutlaka sıkı bir şekilde kontrol edeceklerdir. Bu durum sizi bir sorumluluktan kurtardığı gibi vakitten kazanmanızı da sağlar.

Diğer önemli bir konu ise bakım maliyetleri. Tekil depo ekipmanı veya forklift kiraladığınız uygun bakım paketleriyle hesaplı bir şekilde bakımları gerçekleştirebilirsiniz fakat filo olarak bir kiralama yaptığınız bakım maliyetleri finansal açıdan sizi yorabilir.

Dönemsel Esneklik

Deponuzda dönemsel bir yoğunluk söz konusu ise depo ekipmanı kiralamak sizin için daha avantajlı olabilir. Örneğin kalıp buz üretimi yapan bir işletmeniz var. Normal olarak kışın daha az kapasiteyle yazın ise maksimum kapasiteyle üretim yaparak müşterilerinize ürünleriniz sunmanız gerekir. Buna benzer iş durumlarında dönemsel yoğunluk veya durgunluğu göz önünde bulundurarak maliyetlerinizi ve iş veriminizi kiralama opsiyonlarıyla optimize edebilirsiniz.

Uygulama Bazlı Gereksinimler

İşletmenizde farklı uygulamalar gereği farklı forklift veya depo ekipmanlarına (transpalet, reach truck, sipariş toplayıcı) ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu gereksinimler doğrultusunda proje bazlı kiralama yapmak işletmeniz için hem sermayenizi doğru yönetmek adına hem de iş verimliliğini sağlamak için daha makuldür.

Forklift veya Depo Ekipmanı Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Öncelikle kiralama hizmetinden önce uygulama gereksinimlerinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Uygulama gereksinimlerini karşılayamayacak bir forklift veya depo ekipmanın kiralanması size hem zaman kaybettirecek hem de gereksiz maliyet çıkaracaktır.

Kiralama hizmetleri için konusunda uzman ve uygulama gereksinimlerini ücretsiz etüt eden Crown Depo Çözümleri ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.