08504801846
Crown Depo Cozumleri Deponuzu Nasıl Yonetırsınız

Deponuzu Etkin Bir Şekilde Nasıl Yönetebilirsiniz?

Gündelik yaşam gereksinimlerinin temel yapı taşlarından biri üretim diğeri ise tedarik zinciri yönetimidir. Gündelik kullandığımız ürünler üretim tesislerinden evimize gelene kadar birçok süreçten geçiyor. Ürünler son tüketiciyle buluşmadan önce ise mutlaka depodaki raflarda yerini alıyor. Bu yüzden gündelik tedarik zinciri işleyişinin başarısı depoların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına bağlı.

Peki başarılı bir depo yönetimi sistemi nasıl oluşturulmalıdır?

Minimum Alandan En Verimli Şekilde Faydalanın

Depo alanınızdan faydalanırken mutlaka sadece yatay zemini değil dikey yüksekliği de göz önünde bulundurun. Böylece depo alanından maksimum verim elde edebilirsiniz. Depoda raf sisteminin doğru oluşturulması kadar, deponuzda bulunduracağınız depo ekipmanlarının doğru tespit edilmesi de çok önemli bir konu. Özellikle raf aralıklarında ve dikey raflara erişimde uygun bir ekipman seçilmediği takdirde istifleme ve yükleme gibi operasyon süreçleriniz olumsuz etkilenebilir. Bu noktada mutlaka depo ekipmanı seçiminden önce fizibilite yaptırın. Bu noktada Crown Depo Çözümleri ekibi ücretsiz danışmanlık desteği sunuyor.

Operasyon Uygulamalarında Hız Kazanın

Deponuzda operatörlerin verimli bir şekilde çalışabilmesi kullandıkları çalışma koşullarıyla yakından bağlantıdır. Forklift, reach truck, akülü transpalet veya istifleyici gibi ekipmanların operatörün ihtiyaç ve gereksinimlerine uygun olması gerekmektedir. Operatöre konfor sunmayan bir depo ekipmanı operatörün normalden daha fazla yorulmasına yol açar ve işe odaklanmasını zorlaştırır. O yüzden depo ekipmanı seçiminde mutlaka operatörler için sunulan ve işlerini kolaylaştıran teknolojiler göz önün de bulundurulmalıdır.

Örneğin, Crown Depo Çözümleri tarafından sunulan WT akülü transpalet serisinde bulunan FlexRide platform süspansiyonu engebeli zeminlerden geçerken titreşimi azalttığı için operatörler yavaşlamadan işlemlerine devam edebiliyor. Diğer taraftan Crown ESR 5200 reach truck MoveSeat koltuğu, entegre başlığıyla arkaya yatırılarak boyun ve sırta basıncı azaltırken, operatörün yukarı doğru görüş alanını da önemli oranda artırıyor. Bu ve benzer özellikler operatörün konforu arttıracağı için işlerindeki verimliği de artıracaktır.

Deponuzdaki Bilgi Akışını Kontrol Altında Tutun

Depolamanın diğer önemli fonksiyonlarından birisi de Bilgi Akışıdır. Depoda gerçekleşen tüm faaliyetlerin doğru bir şekilde koordine edilmesi gerekir. Koordinasyonun tam olarak sağlanamaması halinde iş veriminde ciddi düşüşler yaşanabilir. Yükleme veya istifleme uygulamalarında çalışan depo ekipmanlarının çalışma saatleri, bakım zamanları veya yaşadığı teknik problemleri manuel kontrol altında tutmak oldukça zor olsa da Crown Depo Çözümleri’nin sunmuş olduğu filo yönetim sistemi InfoLink sayesinde gerçek zamanlı bilgi akışıyla tüm bu verilere tablet ve bilgisayardan erişebiliyor.

Uygulamalar İçin En Doğru Ekipmanı Seçin

Yükleme, istifleme ve sipariş toplama uygulamaları her ne kadar birbirine benzese de uygulama gereksinimleri farklıdır. Sadece tek bir ekipman ile tüm bu uygulamaların yapılması doğru olmayacağı gibi iş verimi kaybını da beraberinde getirecektir. Öncelikle uygulamanın gereksinimlerinin doğru bir şekilde analiz edildikten sonra depo ekipmanı seçilmelidir. Örneğin sipariş toplama sürecinin yoğun olduğu bir depoda bu uygulamaların hepsini forklift ile yapmak yerine çekme makinası kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz ve bu süreci en verimli hale getirebilirsiniz Crown Depo Çözümleri ürün ve hizmetleri hakkında bilgi almak için www.depocozumleri.com adresini ziyaret edebilirsiniz.