08504801846
Crown Haziran Web1

Crown’un Battery Health Monıtor (Akü Takip Monitörü) Çözümü ile Maksimum Verim

SaltWorks’ün ihtiyacı forkliftlerinin uzun süre, sorunsuz ve etkin performans göstermesi

Dünya genelinde artan mazot fiyatları, iş güvenliğinin önem kazanması ve çevresel kaygılar sebebiyle dizel forkliftlerden akülü forkliftlere bir geçiş trendi söz konusu. Akülü forkliftler özellikle kapalı alanlarda verimliliği de artırıyor.

Yaklaşık 12 bin metrekarelik bir tesiste faaliyet gösteren ve 25 farklı ülkeden tuz ithal edip, bunu 110 farklı şekilde işleyerek dünyanın dört bir yanına ihraç eden dünyanın en büyük doğal deniz tuzu üreticisi Saltworks, yürüttüğü bu büyük ve kapsamlı operasyonda, hızına ve koşullara ayak uyduracak, uzun süre sorunsuz çalışacak ve maliyet avantajı sunacak forkliftlere ihtiyaç duyuyordu. Daha önce kullandıkları dizel forkliftler, SaltWorks’ün çalışma koşullarına uygun olmadığı için sıklıkla bozuluyor, tamir ve bakım sürecinde işler aksayabiliyordu. Yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmak için çözüm arayışında olan Saltworks, yaptığı araştırma ve kendi operatörlerinin de yönlendirmesiyle Crown’un güvenilir, dayanıklı, ergonomik ve manevra kabiliyeti yüksek forkliftlerini kullanmakta karar kıldı.  Tabi bununla birlikte, komple yeniledikleri filolarını, en etkin ve kolay şekilde yönetebilecekleri, yatırımlarının getirisini hızlı şekilde alabilecekleri bir sistem arayışına girdiler.

Infolink Filo sisteminin opsiyonel özelliği Battery Health Monitor / Akü Takip Monitörü’ ile verimlilik artıyor 

Crown, SaltWorks’ün yeni akülü filosundan maksimum faydayı sağlayabilmesi için Infolink filo sistemini tavsiye etti.  Infolink sistemi forkliftlerin gerçek zamanlı performans verilerini topluyor ve raporluyor. Böylece Şirket, hangi depo ekipmanının ne kadar kullanıldığını görebiliyor ve gerekli iyileştirmeleri ve düzenlemeleri yapabiliyor. Saltworks, Infolink filo sistemine isteğe bağlı ‘Battery Health Monitor / Akü Takip Monitörü’ özelliğini de dahil etti. Bu çözüm, forklift özelinde akülerin durumunun takibini sağlayarak, performansının, ömrünün, kapasitesinin iyileştirilmesine yardımcı oluyor. Böylece fazla kullanılan akülü forkliftler düzenli bakıma alınırken, kullanılmayan forkliftler daha etkin kullanılacakları alanlara kaydırılabiliyor.

Sonuç: Sorunsuz çalışan bir filo ve artan verimlilik

Depo çözümleri uzmanı Crown’un entegre çözümü ‘Battery Health Monitor’, akülerin şarj geçmişini, çıkış akımını, nerelerde ne kadar çalıştığını, su ve sıcaklık ölçümlerini kullanımı kolay panellerde gösteriyor.  Infolink ve Akü Takip Monitörü özelliğini kullanan SaltWorks, böylece akülerini doğru ve güncel şekilde ölçümleyerek, forkliftlerinin akü ömrünü uzattı, operasyonlarının kesintisiz ve sorunsuz şekilde yürümesini sağladı. Daha güvenli ve daha fazla kesintisiz çalışma ile verimliliğini ve kazancını da arttırmış oldu.