08504801846
Crown 09.01 Mailing5

CROWN’DAN DEPOLARA ÖZEL ÇÖZÜMLER

Sektörün saygın yayınlarından biri olan Endüstri Lift and Handling (LHT)  ile Volvo Trucks yedek parça deposunda bir araya gelerek Crown Ürünleri’ni uygulamalı olarak tanıttık. Haberin detayına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

PLATFORMLU TRANSPALET

İlk olarak Crown’un platformlu transpaletleri hakkında bilgi veren Ürün Sorumlusu Oben Kurultay, transpaletin genellikle büyük depolarda operatörün yürüyerek çalışması yerine, üzerinde yer alan platforma binilmesiyle çalışma imkanı sunduğunu ve böylece daha hızlı palet transferi yapılmasına olanak sağlayan özel bir ürün olduğunu söyledi. Sağlamlığı ile öne çıkan transpaletlerin özellikle kamyon için yükleme ve boşaltmalarda kullanıldığını belirten Oben Kurultay, “Crown genel prensip olarak makinelerinin bütün aksamlarında çelik kullanıyor. Transpaletin akü kapağı ve yan koruması dahil çelik. Ve hatta operatörün makineyi yönlendirmesini sağlayan kullanıcı kolu da çelik parçalardan oluşuyor. Bunun yanı sıra, ürünümüz ana çekiş tekerinde özel bir süspansiyona da sahip. Bu süspansiyon sayesinde özellikle kamyon için yükleme ve boşaltmalarda makinede oluşan titreşim direkt olarak operatöre yansımıyor. Ayrıca makinede tek parça halinde çelik bir çatal bulunuyor ve bu çatal sayesinde operatör yükleri güçlü ve kararlı bir şekilde yüklenerek istediği yere taşıyabiliyor” ifadelerini kullandı.

REACH TRUCK

İkinci ürün olarak Crown’un Reach Truck’ını tanıtan Ürün Sorumlusu Kurultay, “Reach Truck, Crown’un en iddialı olduğu ürünler arasında yer alıyor. Crown’un, hem operatöre hem de müşteriye maksimum fayda sağlamak üzere geliştirilmiş, kendine ait bir Reach Truck tasarımı var. Çoğu Reach Truck’ta bulunan özelliklerin aksine Crown’un Reach Truck’ları operatör konforu gözetilerek tasarlamış, son derece konforlu bir makine. Operatör, makinede oturduğunda koltuğunu ileri geri ayarlayabiliyor. Makine, geniş diz mesafesiyle yüksek oturma konforu sunuyor. Özellikle operatörün makineye kolaylıkla binip, inmesi için ekstra bir basamak bulunuyor” dedi. Crown’un Reach Truck’larının son derece hızlı çalışma performansına rağmen yumuşak ve sessiz dönüşe kabiliyetine sahip olduğunun altını çizen Oben Kurultay, makinede operatörün ileri geri butonuna basmadığını, makinenin 360 derece sistemi üzerinden yönlendirildiğini söyledi ve şunları ekledi: “Makinenin çatal kısmı ve oturma pozisyonuna değinecek olursak; makinemizin asansör kısmı operatörün görüş açısını açık tutacak şekilde tasarlanmış. Hatta asansörün hafif sol açılı konumlandırılması sayesinde operatör sağ tarafa doğru yöneldiğinde önünü daha açık bir şekilde görebiliyor. Asansör son kademeye indirildiğinde ise otomatik olarak kontrollü bir şekilde yere vurmadan yavaşça iniyor.”

WAV SERİSİ SİPARİŞ TOPLAYICI

Crown’un en inovatif ürünlerinden biri olan WAV serisi sipariş toplayıcıyla ilgili de önemli bilgiler paylaşan Oben Kurultay, WAV serisi sipariş toplayıcısının, operatörün yükü 5 metreye kadar yükseltebilmesi, dar koridorlarda ve alanlarda rahatça hareket edebilmesi için tasarlandığını söyledi. Kurultay, “WAV serisi sipariş toplayıcı, özellikle elleçleme olan dar depolarda operatörlerin merdiven yerine kullandıkları ürünlerden birisi. Hatta bu ürünü tamir yapmak, yüksek yerlerde çalışmak ve eşyaları toplamak gibi birçok fonksiyonda kullanan müşterilerimiz var. WAV serisi, dar girişli yerlerden rahatlıkla girip çalışabilen bir makine. Kullanımı da oldukça kolay. Operatör makinenin üzerine çıkıyor ve yaklaşık 3 metre yüksekliğe çıkarak, 4 metre yükseklikteki ürünleri rahatlıkla toplayabiliyor. Makine tüm hareketleri aynı anda yapabiliyor. Bir yandan yükselirken bir yandan da ileri geri hareket edebiliyor veya sağa sola doğru dönüş yapabiliyor. Crown bu ürünle sektörde gerçekten bir fark yaratıyor. Makine, operatöre son derece rahat ve güvenli bir kullanım sunarken operatörün makineyle bir bütün olarak çalışmasına da olanak sağlanıyor. Makinenin önünde iki adet sepet bulunuyor. Üst tarafta olan sepet yaklaşık 90, alt taraftaki sabit sepet ise yaklaşık 110 kilogram ürün taşıma kapasitesine sahip. WAV serisi özellikle büyük, dar koridorlu ve yüksek depolarda üretim hızlılığını artırmak için tercih edilen makinelerden biri” şeklinde konuştu.

KOMPAKT VE AKÜLÜ FORKLİFTLER

Crown’un akülü forkliftlerine de değinen Ürün Sorumlusu Kurultay, makinelerin esnek dönüş yarı çapına sahip olduğunu aktardı ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Crown forklift ister dört tekerli isterse üç tekerli olsun, esnek bir dönüş yarı çapına sahip. Özellikle kamyon içi yükleme ve boşaltmalarda, rampa operasyonlarında makine son derece rijit ve herhangi bir hasara karşı korumalı şekilde çalışıyor. Makine ayrıca esnek yarı dönüş çapına sahip olmasıyla kendi etrafında tam olarak sıfır çizebiliyor. Bu da makinenin dar alanlarda dönüş kabiliyeti ile büyük avantaj sağlıyor. Aynı zamanda operatör konforu açısından Reach Truck’ta olduğu gibi Crown forkliftte de ek bir basamak bulunuyor. Bunu yanı sıra koltuklar ağırlığa göre ayarlı ve direksiyonlarımız da operatörün kullanım açısına göre manuel olarak ayarlanabiliyor. İşleyişte ise makinenin asansörü son derece sessiz ve görüş açısı da son derece yüksek oluyor.” Crown forkliftlerinde kullanım kolaylığı açısından operatör parmak ucu kullanım sistemlerinin bulunduğunu kaydeden Kurultay, “Parmak ucu kullanımı operatörlere ergonomi sağlıyor. Bütün makinelerimizde Access123 sistemi bulunuyor. Bu sistem, hem operatörün makine üzerindeki sistemleri kontrol etmesini sağlıyor hem de operatör dışında servis menülerine girerek makinenin teknik özelliklerini ayarlayabiliyor. Crown’un tüm ürünlerinde makinelerde herhangi bir arıza kodu olduğunda Access123 sistemi üzerinden makinenin arızasını görebiliyoruz. Oradaki koda bakarak acil müdahale ekiplerimiz makineye doğru şekilde müdahale edebiliyor” dedi.

YÜKSEK SEVİYE SİPARİŞ TOPLAYICI

Son olarak Crown’un yüksek seviye sipariş toplayıcısını tanıtan Kurultay, “Bu makineler, özellikle yüksek depolarda siparişlerin elleçleme ile yapılmasında kullanılıyor. Yüksek seviye sipariş toplayıcı, bir yedek parça deposunda müşterilerin siparişlerini tek bir palette ya da tek bir kutuda toplanmasını ve biraz daha ağır ürünlerin paketlenmesini sağlıyor. Bu üründe operatör özellikle yüksek seviyelere çıktığında makinenin stabilizesine çok güvenmek durumunda. Bu ürün yaklaşık 1 ton kapasiteli, 5,5 metreye kadar çıkabiliyor ve operatöre yaklaşık 7-7,5 metreden sipariş toplamasına yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

FİLO TAKİP SİSTEMİ

Ürünlerin yanı sıra Crown’un makinelerinde bulunan filo takip sistemi InfoLink hakkında da açıklamalarda bulunan Kurultay, “Makinelerimizin üzerinde filo takip sistemleri bulunuyor. Filo takip sistemleri özellikle makinelerin takibi, makinenin performansı ve makinenin günlük kullanım ömürleri ile akü performanslarını ölçen ve aynı zamanda operatörlerin iş güvenliği açısından konforunu sağlayan takip cihazlarıdır. Filo takip sistemi ile yapılan performans ölçümü müşteriye ve operatöre makineler hakkında detaylı bilgi sağlayarak daha nelerin iyileştirilebileceği hakkında fikir vermesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.