08504801846
2.El Forklift Alırken Nelere Dikkat Edilmeli Ikinci El

2.El Forklift Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Şüphesiz forkliftler endüstriyel malzeme taşımacılığında en önemli ekipmanlardan biri. Dizel forkliftler, akülü forkliftler veya LPG/Benzinli forkliftler bugün işletmeler tarafından birçok farklı uygulamalarda kullanılabiliyor.

Diğer yandan forklift ihtiyaçlarını karşılamak isteyen kullanıcılar 2.el (ikinci el) forklift opsiyonlarını da değerlendiriyor. Peki 2.el forklift satın alırken hangi noktalara dikkat edilmeli?

Bakım ve Servisleri Zamanında Gerçekleşti mi?

Aslında en önemli konulardan biri forkliftin bakım ve servisinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşip, gerçekleşmediği. Bakımları aksatılan bir forklift performans kaybı yaşayacağı gibi uygulamalarda olumsuz sonuçları beraberinde getirebilecektir. Bu yüzden mutlaka 2.el forklift alımında bakım ve servislerinin zamanında gerçekleştiğinden ve uzman bir ekip tarafından yapıldığından emin olun. Eğer mümkünse 2.el forklifti bakım ve servislerinin düzenli olarak yapıldığı ve bununla ilgili bir sertifika sunan yerlerden satın alın.

Garantisi Devam Ediyor mu?

2.el forklift alımında dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise garantisinin bitip bitmediği. Garantisi devam eden bir forklifti almanız faydanıza olacaktır. Satın aldığınız forkliftinizde bir arıza yaşadığınızda garanti kapsamında forkliftinizin problemi giderilecektir. Özellikle forklift üzerinde bulunan ana parçaların (motor, şanzıman, hidrolik pompa vs) garanti kapsamında olması oldukça önemli. Uzatılmış garanti avantajı sunan kurumlar işinizi kolaylaştıracaktır.

Özel Finansal Avantajlar Sağlanıyor mu?

2.el forklift alırken bütçenizi zorlamadan bir forklift sahibi olmak istiyorsanız mutlaka finansal çözümler sunan bir kurumdan teklif almanız faydanıza olacaktır. Leasing, taksit gibi finansal çözümleri sunan kurumlardan forklift alımınızı gerçekleştirmek finansal kaynaklarınızı daha iyi yönetmenize olanak sağlayacaktır.

Çalışma Verimliliği Sağlıyor mu?

2.el forklift alırken dikkat etmeniz diğer bir konu ise forklift çalışma esnasında verimli çalışıp çalışmadığıdır. Almak istediğiniz forklifti kısa bir süre dahi olsun mutlaka kullanın. Eğer kullanmasını bilmiyor veya ehliyetiniz yoksa mutlaka konusunda uzman kişilerden destek alın. Demo imkanı tanınırsa kendi işletmenizde farklı uygulamalarda forklifti test edin.